27 mars 2018
7 månader, för första gången sen Matheo föddes tycker jag det känts som en relativt lång månad. Det glädjer mig faktiskt. Det får gärna gå lika sakta resten av livet nu, ok? Den här månaden har Matheo lärt sig att sitta helt utan stöd. Han sitter gärna och länge i babygymmet som vi tagit bort bågarna på. Pilla med leksaker själv är kul. Han har mer börjat "prata", ljuden som kommer nu är mer "blablabla" och "da da" än innan. Många gånger låter der som han härmat oss och sagt "heeej" och "Heej hej". I början av den här månaden slutade Matheo att äta på nätterna helt, detta efter att Tobbe tagit honom 2 nätter i rad, slump eller ej? Han äter alltså första gången kring 06-07 på morgonen. En kort stund efter det vaknar vi även upp. Vi har börjat äta riktig mat till lunch. Blir både burkar och egenggjord mat. 1/4-1/2 burk per lunch. Ibland blir det lite annat till tex smörgås och öva pincettgreppet som dock känns lite långt borta. Matrutinerna ser ut ungefär såhär: 06-07 Amma, 08:30 Grötfrukost, 12 lunch (mat), 15 ersttning (210 ml), 18 gröt och 20:30-21 ersättning (210 ml). Tanken är att tids nog byta ut middagen också. 

Angående sömnen så är den oförändrad, uppvaken är fortfarande mellan typ 6-12 ggr per natt😴 Det har svängt väldigt men det är allt ifrån mardrömmar till att bara vilja ha nappen, bli skumpad på rumpan, bädda om, bli vyssad i famnen osv. Jag tror iallafall att vi kan räkna den 7 mars som första natten Matheo sov hela natten. Han sov med pappsen och gjorde endast ett par uppvak för att stoppa i nappen mellan 22-00 sedan sov han från 00-07 utan uppvak! Det verkade dock som en engångsföreteelse. Men värt att räknas ändock! 

Matheo har även fått mässlingsprutan och var jätteduktig. Inga symptom hittills men kan dock komma kommande vecka. Han väger 8600g och hade gått upp lite dåligt denna månad men var ingen fara eftersom det finns att ta av. Hade troligen blivit fel med mätningen också så fortfarande 70,5 cm lång. På senaste besöket kollade man av sånt man kikar på 8 månaders kontrollen, som stablitet i nacke/rygg och motoriken och han var redan där tyckte hon.

Den här månaden har vi även haft dop för Matheo. Det blev helt perfekt. Vi hade valt Jessica och Daniel som faddrar(gudmor/gudfar). Temat gick i marinblått och klänningen är samma klänning som jag och mina syskon döpts i. Dock hade min moster sytt en ny underklänning, rosett osv. Så fin! Vi valde  "En värld full all liv" som spelades på orgel när vi gick in i kyrkan, så häftigt! Sedan hade vi "Kärleksvisan" och "utan dina andetag". Vi valde även "Tryggare kan ingen vara" och "Du vet väl om att du är värdefull" som psalmer. Allt var helt perfekt och fikat även så. Fick så sjukt fina presenter så det var svårt att tacka nog. Och största tacket för alla fina människor som finns i Matheo’s liv. ♥️

Äntligen lite promenader i sol.
(null)

Månadens kalenderbild.
(null)

Först hade vi dop för gudmor Jessica som också var tvungen att döpas för att bli fadder❤️
(null)

(null)

Dop för Matheo 3/3 -18
(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Hängde även med kompisen Loui som vi tidigare bara gått promenader med.
(null)

Fler promenader, här med Amanda, Emelie och nykläckta Ebba.
(null)

Gos i sängen
(null)

Lunch på Ikea med moster
(null)

Grillning i Hemlingby med alla brudar och "storasystern" Elizia.
(null)

(null)

Matchdag (som vanligt duktiga Susanne som tagit bilder)
(null)

Premiär för leklandets babyhörna med kompisarna.
(null)

Avslutning på babysimmet.
(null)

Premiär för årets första uteservering med lattemorsan
(null)

Premiär för öppna förskolan med Mason och Amilia, här i Hemlingby.
(null)

(null)

Myser i solen med mamma.
(null)

Bada badkar hos mormor o morfar.
(null)

Mamman fick åka på spa md bästisarna. Ladda batterier och kunna bli en piggare bättre mamma.
(null)

Premiär för sittdelen😍 Han älskade nog den mer än mamman. Men jag vänjer mig säkert. Tycker liggdelen är så mycket mysigare och inbonad. 
(null)

Sover längre sovningar första napet numera, runt en timme och då passar vi på att vila tillsammans ibland! 
(null)